|
Адміністратор
|
Тест антивірус Kaspersky vs антивірус Zillya Вступ Кожен, хто купує домашній комп'ютер, незалежно від його призначення, рано чи пізно стикається з проблемою вибору оптимального захисту ПК. Хоч операційна система і має штатні засоби захисту, але більшість шкідливих програм вони не можуть знешкодити. Тому антивірус - одне з перших програм, яка повинна встановлюватися на будь-який комп'ютер. Сьогодні я хотів би зробити невеликий тест двох антивірусів, перших з них це російський Антивірус від Лабораторії Касперського та Українських антивірус Zillya. Змагання двух держав, або хто більш надійних в безпеці комп'ютеру. Відразу варто зробити застереження, що стовідсотковий захист комп'ютера не зможе забезпечити жоден антивірус. Також неможливо виявити кращий програмний продукт. У кожного захисника системи є свої прихильники серед користувачів, які впевнені, що їх антивірус - найбільш надійний і зручний, частково вони мають рацію. Опис від розробників: Антивірус Лабораторії Касперського * Передові антивірусні технології; * Інтелектуальна захист в режимі реального часу; * Кращий захист при роботі в інтернеті та з електронною поштою; * Блокування підозрілих дій програм; * Захист від крадіжки логінів, паролів та інших особистих даних; * Забезпечення безпечної роботи в бездротових мережах; * Мінімальна вплив на роботу комп'ютера; * Новий інтуїтивно зрозумілий інтерфейс; * Режим безпечного запуску програм; * Віртуальна клавіатура. Антивірус Zillya * Безкоштовний, надійний, ефективний; * Виявляє та знешкоджує будь-які загрози; * Багаторівнева система захисту від шпигунських та рекламних програм; * Унікальні технології розпізнавання нових та невідомих загроз (евристичний аналіз); * Миттєве блокування небезпечних файлів, що можуть проникнути на комп'ютер з поштових повідомлень або з мережі Інтернет; * Можливість інсталювати Zillya! Антивірус навіть на заражений комп'ютер; * Інтелектуальний механізм підбору оптимальної дії над виявленою загрозою; * Україномовна підтримка. Тестування Для тестування були взяті такі продукти: 1 ) Антивірус Касперського 2009 8.0.0.506 Дата оновлення антивірусної бази: 23.09.2009 2 ) Антивірус ZIllya 1.0.1203.0 Дата оновлення антивірусної бази: 27-08-2009 Тестування проводилося на лаптопі з такими параметрами: Операційна система: Windows 7 build 7100 Процессор: Athlon Dual-Core QL-60 ОЗУ: 3 Гігабайти Відеоконтролер: Nvidia Geforce 8200M Для тестування антивірусів були взяті два архіви вірусів, котрі ми будемо сканувати для отримання результатів. Архіви були взяти в інтернеті, котрим вже більше ніж рік, тому тестування антивірусів будуть старі віруси, з них немає вірусів які зараз найбільше активні. 1 ) Тестування архіву котрий налічує 7100 об'єктів. Антивірус Касперського 2009 8.0.0.506 ![]() Час за котрий відбувалося сканування архіву : 14 хвилин 34 секунди. Антивірус ZIllya 1.0.1203.0 ![]() Час за котрий відбувалося сканування архіву : 12 хвилин 6 секунди. 2 ) Тестування архіву котрий налічує 100 об'єктів. Антивірус Касперського 2009 8.0.0.506 ![]() Час за котрий відбувалося сканування архіву : 35 секунд. Антивірус ZIllya 1.0.1203.0 ![]() Час за котрий відбувалося сканування архіву : 23 секунди. Результати тестування: Закінчилися сканування архівів на віруси та можна підводити ітоги тестування, хотів відмітити сразу, що новий антивірус українсього проекту показав достойні результати тестування. 1 ) Кількість: 7000 об'єктів. Перше тестування відбувалося пивний час, антивірус Zillya показав непоганий час сканування 12 хвилин та 6 секунд, а Антивірус Касперсього працював не так швидко 14 хвилин 34 секунди. Знайденні віруси: Антивірус Касперсього: 6327 Антивірус Zillya: 6381 - переможець 2 ) Кількість: 100 об'єктів. В другому тестування антивірус Zillya показав знову найшвидший час сканування 23 секунди, в порівння з Антивірусов Касперсього 35 секунд. Знайденні віруси: Антивірус Касперсього: 65 Антивірус Zillya: 74 - переможець Взлом Антивіруса Zillya - Обхід обмеження Для того щоб обійти обмеження антивіруса Zillya потрібно написати код для командної строки. В Антивірусі не стоїть безпечної системи котра б відповідала за безпеку. Скрипт котрий видаляє бази антивіруса: Код:
rmdir "%HOMEDRIVE%\Users\All Users\Zillya Antivirus\" /s /q Код:
taskkill /im zillya.exe /f Після перезавантаження антивіруса, він навіть нічого не сказав, що бази немає. Автор: Радченко Віктор aka ZEXEL спеціально для [Посилання заблоковане: Зареєструйтесь!] |
|
|
|
|
Просунутий
|
Круто, але мені не зрозуміло:
Цитата:
Якщо так то це якби не вразливість здається). Ну просто він нічого не каже коли ти його видаляєш. От якби ти написав vba-скрипт і відправив собі на мило, а потім на ньому клацнув, можна було б перевірити, чи запускає він чужі скрипти, що модифікують теки користувача. З.І. Якщо цікаво, я колись проходив у апріоріті курси по написанню дров під мастдаєм то стосовно Касперського - тьютор нам казав (я вже правда точно не пам'ятаю) що здється якщо написати під кернел-мод дровиняку, яка запускає процес з ненайнижчим (там вижче якогось) irq то касперський взагалі нічого ні на що не скаже, навіть при будь-яких оновленнях бази - у нього це в ядрі прописано). |
|
|
|
|
|
Адміністратор
|
Цитата:
Нащо писати vbs скрипт ? Пишемо .bat файл, потім компілюємо під .exe якщо нам потрібно и кидаємо жертві - якщо в неї стоїть антивірус Zillya. І після цього ви можете робити любі команди. Про касперсього деталі можеш розповісти ? Хотів би почитати як відключити його, на стандартній умові немає прав віключити. Доречі в якій директорії знаходяться бази Антивіруса Касперського ? Щоб довго не шукати. |
|
|
|
|
|
Просунутий
|
vba я для прикладу написав, звичайно можна любий виконуваний модуль запихнути. Ну для юзерів, котрі не то що під мастдаєм сидять, а котрі навіть не створюють для себе рахунок, який не встановлював вінду та зілля прокатить).
Але все ж ти мене зацікавив вірусами (сам я таким не цікавлюся дуже)). От наприклад - в нас стоїть зілля, і ми написали скажімо батник і його відкриває жертва, що залогинилася не під рутом, і доступу до директорії "%HOMEDRIVE%\Users\All Users\Zillya Antivirus\" у неї нема. Що тоді? Які взагалі бувають методи зміни сессії користувача? З.І. зелені літерки виглядають прикольно). Іще було б классно якби було те, що я вже десь писав - підсвітка коду. Я звичайно не в курсі, чи є така шняга для команд шеллу, та можна спробувати написати) |
|
|
|
|
Модератор
|
Цитата:
а так все чудово...
|
|
|
![]() |